Coaching & training

maandag 20 augustus 2018

Persoonlijke Coaching

Over begeleiding bij persoonlijke vraagstukken

Introductie
Wat mij is opgevallen in mijn begeleiding van mensen de afgelopen jaren, is dat de intensiteit van de werkomgeving is toegenomen: meer werkdruk, hogere verwachtingen, bedrijven in overleefstand, en reorganisaties met alle gevolgen van dien. Bij sommige mensen leidt dat tot een toename van een onderhuids gevoel van onrust en spanning tot aan structurele stress en overmacht in hun dagelijkse leven. Bij velen speelt vooral de ‘waan van de dag’ en het overzicht kwijt zijn. Hoe is dat bij jou? Wat ervaar jij?

Vraagstukken
De vragen die ik langs heb zien komen, zijn heel divers. Uiteindelijk gaan ze over een gezonde balans tussen jezelf en je -veranderende of nieuwe- omgeving. Hoe zit je in je lijf, hoe neem je je plek in en wat laat je van jezelf zien&horen met alles wat je te bieden hebt? Hoe ga je om met de dynamiek die zich afspeelt in je die omgeving? Daarbij kleuren jouw percepties de beleving die je hebt van de context waarin je opereert. De wisselwerking tussen deze twee - jou en de anderen / omgeving - daar gaan de gesprekken over, dat onderzoeken we. Welke thema’s spelen er bij jou op dit moment?

Mijn visie
Voor mij is bewust worden van wat er gaande is én eerlijk worden met jezelf belangrijk in de coaching. Wat gebeurt er en wat is je eigen aandeel in de situatie? Daar dan verantwoordelijkheid voor nemen is een belangrijke volgende stap. Veel mensen geven aan na de coaching een gevoel van ‘regie & richting’ terug te hebben gekregen in hun eigen (werk)leven. Dit is ook steeds weer mijn uitnodiging: om je plek in te (blijven) nemen in het geheel waar je bent en een gezonde & werkbare balans voor jezelf te creëren in die context.

Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaande en ben je op zoek naar een klankbord voor jouw vraagstuk, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je een idee krijgen over mijn aanpak?  leesmeer2

Homepage | Team Coaching | Incompany Training | Profiel | Inspiratie

Terug naar de homepage